Sotra United


Barnelaget (Barne- og ungdomslaget) har vært i gang siden våren 2012. Det ble startet opp i Nest-Sotra før det i 2017 flyttet over til Sotra SK for å sentralisere tilbudet i kommunen. Sotra United er et aktivitetstilbud for barn, både gutter og jenter, i alderen 6-15 år i Øygarden kommune. Aktivitetstilbudet er for barn og unge som har en funksjonsnedsettelse eller ikke finner seg til rette på et ordinært lag.

Siden 2012 har barnelaget deltatt i Stjerneserien, som er NFF Hordaland sitt serietilbud for spillere med funksjonsnedsettelse. Serien blir spilt over seks serierunder, tre på våren og tre på høsten. Det er en egen serie for barn og unge, hvor det spilles 3’er fotball.

Sotra United sitt barne- og ungdomslag trener hver mandag. Treningene foregår i Sotrahallen på sommerhalvåret, og vinterhalvåret er vi i gymsalen på Fjell ungdomsskole. I tillegg til fotballen har vi prøvd å legge til rette for andre aktiviteter, og har blant annet vært på bowling, Rush-tramponlinepark, grilling og tur.

Barne- og ungdomslaget til Sotra United har et samarbeid med Voksenlaget, der vi blant annet prøver å gjøre prosessen med overgangen fra barnelaget til voksenlaget så god som mulig, året spilleren fyller 15 år.

Alle er hjertelig velkommen til å se/delta på en trening for å prøve ut tilbudet. Dersom det skulle være noen spørsmål, er det bare til å ta kontakt (se kontakt oss).