Sotra United


Tidenes "Naturopplevelse" for Sotra United
Sotra United var så heldig å få støtte av Sparebanken Vest til et prosjekt ”Sotra United til Fjells med DNT” og dette gjennomførte vi med tur til Bergsdalen og Alexander Grig hytten - helgen 14 til 16 august 2015. Vi var 33 stk som reiste opp med Turbuss Vest og kommunen sin minibuss – turen opp var spennende med smal vei som svingte seg opp i Bergsdalen – der noen fikk kjenne på høydeskrekke
På veien opp stoppet vi på Bergsdaltunet der Olaug og Helge Terje tok i mot oss og serverte nydelig betasuppe, heimelaga boller og eplemost. Resten av kvelden brukte vi til å installer oss på hytten, noen kastet hestesko, noen testet balansen på slack line, noen spilte bortennis og noen spilte kort. Vi hadde med oss egen kjøkkengruppe som serverte oss utsøkte måltider – fredag ble det grillmat med kylling, laks, salater og hot dog – noe til enhver med andre ord. Vi avsluttet kvelden med Norske talenter – og for noen talenter vi har i gruppen. Innslagene varieret fra musikk og dans til dresserte strutser. Lørdag var en gruppe oppe tidlig – de hadde som mål å nå DNT hytten Gullhorgabu – spise lunch og møte resten på Moastølen på tilbakeveien. Resten av gjengen sov litt lengre og reiste innom bygdadagen i Bergsdalen der det var loppemarket, mange salgsboder, masse god mat og ikke minst – mulighet til å ri og det var det flere som fikk gjøre til stor stemning.
Etter bygdadagen gikk turen til Småbrekke. Herfra gikk gruppen til Moastølen hvor de skulle møte den andre gruppen. Målet med turen var at alle skulle få en naturopplevelse – de skulle hjelpe hverandre fram til målet slik at alle nådde fram. Og for en innsats av samtlige – det var alltid en arm om noen trengte det – det var spørsmål –”skal jeg ta sekken din”, ”dette klarer du” – ja i det hele en oppmuntrende og hjelpsom gjeng. Å se gleden hos alle når vi kom til Moastølen kan ikke beskrives. Heller ikke samholdet på vei ned igjen – der noen tok ansvar for å passe tempo på gruppen slik at vi var samlet – til de som gikk bakers å passet på at alle var med – her ligger mye omsorg og inkludering i denne gjengen.

Kvelden avsluttes med pizza av alle varianter, og Trond Olsen som spilte og sang for oss. Søndagen brukte vi til å pakke – vaske ut og reise hjem. Dette er et minne for livet – mange nye opplevelser – opplevelser som er unike – minner vi aldri vil glemme – og samholdet i laget er bare blitt enda sterkere. Vi vil takke Sparebanken Vest og kommunen for støtten – og ikke minst vil vi takke alle trenerne/ hjelperne som var med oss og gjorde denne turen til det den ble.

Annlaug og Tove Iren