Sotra United

Spillergruppen består i dag av omlag 35 spillere, både gutter og jenter i ulike aldre.  Spillerne er inndelt i tre grupper: barnelaget (6-11 år) ungdomlag (12-15 år) voksenlag (16 år +). Spillerne kommer fra Øygarden kommune. Lagene trener en gang i uken (mandager). I sommerhalvåret trener lagene i Sotrahallen (knustgress inne), og i vinterhalvåret inne i Bildøyhallen.

Lagene deltar med flere kamplag i Stjerneserien. Stjerneserien er NFF Hordaland sitt serietilbud for spillere med en funksjonsnedsettelse. Serien spilles over 6 turneringsdager, 3 på våren og 3 på høsten. Stjerneserien for barn spiller 3 mot 3 fotball, ungdom spiller 3 mot 3 og 5 mot 5 fotball. Voksenserien spiller 3 mot 3, 5 mot 5 og 7 mot 7 fotball, og er inndelt i fem ulike ferdighetsklasser.

Spillergruppen er en heterogen gruppe med ulike funksjonsnedsettelser. Det er ikke funksjonsnedsettelser som er fellesnevneren for laget, men fotballinteressen. Sotra United er et tilpasset fotballtilbud hvor den enkelte spiller får mulighet til å utvikle ferdigheter både fotballmessig og sosialt, samt få en identitet og tilhørlighet i klubben, ut fra egne ferdigheter og evner.